Nyárspolgár BBQ

2018.október.07. Horváth Balázs NYP

Magyar verseny-BBQ csapatok Európában

Az elmúlt időszakban a magyar barbecue sikeresen bekapcsolódott az európai barbecue-zás vérkeringésébe, többek között a KCBS (Kansas City Barbeque Society) égisze alatt rendezett európai versenysorozatban is.

bbq-tallya-okt_0596.jpg

A barbecue-versenyeken megfigyelhető, hogy a résztvevő csapatok alapvetően három archetípust képviselnek:

  • Kevésbé eredményközpontúak: Csapatok, akik jellemzően helyi gárdák, és évente egyszer-kétszer, a hozzájuk legközelebbi versenyhelyszínen állnak rajthoz.
  • Közepesen eredményközpontúak: Csapatok, akik elsősorban a márkajelenlét miatt jönnek (éttermek, grillsütő-márkák, fűszermárkák, stb. csapatai).
  • Kifejezetten eredményközpontúak: Csapatok, akik nyerni akarnak, évente minél több alkalommal versenyeznek, és komoly energiákat mozgósítanak a sikerekért.

A két legutóbbi szezon során több magyar csapat is sokat fejlődött, és a fentiek közül leginkább a harmadik típusba sorolhatók.

Horváth Balázs vendégszerzőnk (újságíró, KCBS-Versenybíró) cikke. 

A nemzetközi versenyben szereplő hazai csapatok kapitányai szerint az évad végére szinte mindenki válaszút elé érkezett – a magyarok esélyeiről, a nyerő fogásokról és taktikákról beszélgettünk a BodrogSmoker, a Fehér Nyúl BBQ, a KGB, a Nyárspolgár és a Suncity BBQ Szeged vezetőivel.

Hivatalosan a hazai csapatok nemzetközi versenyzését Zsirai László (Zúzmó BBQ, Eger), Nagy Bence (Debrecz’n BBQ) és Horváth Zsolt, alias KicsiZsó (Bodrog Smoker) BBQuniversity elnevezésű formációja indította 2016-ban Prágában, a Bohemian BBQ által szervezett KCBS-versenyen, amely a csapatkapitány bevallása szerint inkább a műfajjal való ismerkedésről, a bulizásról és az alkoholbevitelről szólt, mintsem a komoly szereplésről, amit a nem túl impozáns eredmény (20/22) is jelez. Ezzel együtt, minden tiszteletünk az övék ezért az úttörő tettért.

bbqniversity.jpg

Rá csaknem egy évvel, tavaly április végén Salzburgban a Nyárspolgár BBQ már felkészültebben vágott neki, és a 28 indulóból az összesítésben mindjárt elhozta a negyedik helyet, míg a sertéslapocka kategóriájában még trófeát is kapott harmadikként. Ez a verseny mérföldkő volt a magyar verseny-barbecue-zás történetében, sokan ezek után kaptak kedvet a műfajhoz. A 2017-es BBQ Bulls Salzburg KCBS-verseny sztorija az alábbi kisfilmben tekinthető meg:

Ezután a Nyárspolgár még Bécsbe és Szlovéniába is elment, ahol ugyancsak jó eredményeket értek el.

04_brisket_slo_2.jpg

Az összetett 7. (20-ból) és az 5 hellyel (25-ből), valamint egy aranytrófeával a királykategóriában, a szegyeknél.

nyarspolgar_03.JPG

Ez utóbbi két versenyen egyébként a Közel a tűzhöz csapata is indult 20/20, valamint 13/25 helyen végezve. A Közel a tűzhöz csapata, soraiban KicsiZsóval Szlovéniában megnyerte a Mystery Box kategóriát (versenyen kívüli extra verseny, fix alapanyagból, de teljesen szabad elkészítési móddal), a maximális 180 pontot elérve.

22406143_1176196752524844_1248041239981463269_n.jpg

Az első a magyar KCBS-verseny Tállyán aztán alaposan berúgta a motort tavaly októberben:

Az itt jól szereplő csapatok a versenyélménnyel feltöltődve vágtak neki, hogy idén a nemzetközi placcra is kitolják a szmókerjeiket. Indultak idén magyarok Olaszországban, Ausztriában, Szlovéniában és Németországban is. Az első igazi év eredményei pedig egészen vegyesek voltak kiugró csúcspontokkal, és gyengébb teljesítményekkel is. Sportközhelynyelven: megjárták a mennyet és poklot is.

magyar_csapatok.jpg

Mostanra az útkeresés nagyjából ott tart, hogy mindenkinek választania kell: vagy az évi 3-5 Magyarországhoz közeli versenyre elutazva hobbiszerűen űzi tovább a műfajt vagy még több energiát, időt, pénzt fektet be, és igyekszik szintet lépni. Persze fel is adhatja a versenyzést, ahogyan arra is lehetett már látni példát.

Aki a legjobb akar lenni

Az évad végén a 2018-as tállyai verseny előtt mindenekelőtt arról beszélgettem az aktív hazai csapatkapitányokkal, ők melyik úton indulnak el. A legnagyobb elkötelezettséget a Suncity BBQ Szeged csapatánál lehet látni, amely jelenleg négy főből áll, de a kemény magot Nagy Iván csapatkapitány és testvére, Péter jelenti, akiknek közös fűszergyártó cégük van. Őket egészíti ki két barátjuk, akik közül egyikükkel együtt is dolgoznak.

suncity_02.jpg

A pitmaster igazi maximalista megközelítéssel áll a versenyzéshez: ha pár éven belül nem az ő csapatuk lesz a legjobb magyar helyezett, és nem lesznek benne Európa legjobb 20-30 csapata között, akkor nagy eséllyel abbahagyja az egészet. Ez ugyan számára egy hobbi, de ha nem tudja a legmagasabb szinten művelni, akkor nem éri meg számára. A cél eléréséért jövőre már legalább 10 nemzetközi versenyen szeretne indulni.

suncity_03.jpg

Ehhez pedig nem egyszerű megoldani a finanszírozást, mert egy-egy verseny 200-450 ezer forintba kerül attól függően, hogy mekkora a távolság. Emellett persze egy nagyjából 1-1,5 millió forintos felszerelést is összeállítottak, amit ugyancsak rá kellett költeni a versenyzésre, és folyamatosan bővíteni is kell.

Iván úgy látja, hogy ők az egyetlen olyan csapat, amelyik kizárólag hobbicsapatként működik, és semmilyen más üzleti vállalkozásnak nem hoz reklámeredményt a szereplésük. Ez azonban nem biztos, hogy így marad, mert a további forrásokra is szükség lenne, hogy a magasra törő célokat el lehessen érni, így szívesen vonnának be szponzorokat is. Emellett pedig a folyamatos gyakorlást és a hatékonyabb forrásfelhasználást szolgálhatja egy új lakásétterem terve is, amit tavasszal akar Iván nyitni. Ez némiképp rentábilisabbá teheti a versenyzést.

Nincs szükség könnyekre

A magyar csapatok között a legsikeresebb a testvérpár Turanitz Gergely, Turanitz Katka, valamint Loncsár András és Lencsés Zoltánból álló KGB – Katka Gergő Barbecue, akik az élő példák arra, hogy lehet magyarként is Grand Champion címet nyerni – mindjárt kettőt is. Ők a Tállyán mindjárt híresek lettek.

bbq-tallya-okt_0598_1.jpg

Gergőékhez még mostanában is odamennek egy-egy versenyen megnézni, hogy kik is voltak azok, akik az első kezdőként egyből elhozták a fődíjat.

A pozitív nemzetközi visszaigazolás ellenére a csapatkapitány nem feltétlenül a versenyzésben látja a jövőjét. Mostanában ugyanis arról kell döntenie, hogy még több időt, pénzt áldoz-e a sikerért, és életformaként fogja fel a versenyt, vagy a csapat továbbra is elmegy évente négy-öt versenyre, és jól érzik magukat, így mindez nem megy a hétköznapi munka rovására.

kgb_01.jpg

Bár a tavalyi győzelmükkel meghívást kaptak a legendásan híres Jack Daniels World Championship Barbecue-ra az Egyesült Államokba, Gergő mégsem táplál magában óriási álmokat.

_dsf3371.jpg

Úgy látja, inkább úgy kell ezt felfogni, mint egy csapatépítő, barátokkal összetartó hétvégét, amely kiegészíti a hétköznapokat.

kgb_02.jpg

Nem egészséges szerinte, ha egy ilyen esemény feszültséget okoz, és hogy a végén elsírják magukat a versenyzők, amikor beletettek két nap munkát és mégsem sikerült hozni az eredményt. 

Fokozódó nyomás alatt

A hazai BBQ-versenyzés történelme hivatalosan Horváth Zsolt, alias KicsiZsó első csapatával a BBQniversityvel indult 2016-ban Prágában, amikor még nem sok mindenkinek volt arról fogalma, hogy mi fán terem a versenybarbecue. KicsiZsóék sem sokat tudtak a műfajról, ők leginkább a buli kedvéért mentek. A külföldi csapatok közül páran még ma is emlékeznek arra, hogy rendesen folyt ott a pálinka. Ha a versenytörténelmi esemény nem is a versenyzésről szólt, de sok minden kiderült a csapatkapitánynak. Oda akkor még például a saját fatüzelésű szmókerüket vitték, és csak ott lett egyértelmű, hogy az versenykörülmények között az nem az igazi. A hőfok ugyanis az ofszetnél nem annyira stabil, mint amit a verseny megkövetel. Ott tudták meg a húsellenőrzésen azt is, hogy az általuk vitt tarja nem felel meg a KCBS szabályai szerint pulled porknak, csak lapocka, amely Boston Butt-bontásban az igazi.

A versenyzés szelleme KicsiZsót aztán igazán Tállyán kapta el, amikor a verseny előtt Jim Johnson tartott sütőoktatást az indulni készülő csapatoknak. A próbaversenyen akkor a Brokkolicsírák csapatával ő is a győztes csapatban volt.

 bbq-tallya-17jun_454.jpg

Ennek a rendezvénynek a rövid története itt tekinthető meg:

A BodrogSmoker csapatkapitánya jelenleg a legfőbb gondnak azt tartja, hogy a hétköznapi munka, a saját kávézó mellett keveset tud gyakorolni, hiszen egész héten dolgoznia kell, hogy a hétvégén el tudjon menni egy-egy versenyre. Oda ezért pedig már fáradtan érkezik, pedig ott is egyre jobban kell már koncentrálni, hogy fel tudjon mutatni eredményeket.

bodrog_01.JPG

A versenyzés ugyanis igen megterhelő anyagilag, amit a szponzorok bevonása tud enyhíteni némiképp. A BodrogSmoker fő támogatója a húsokat szállítja a csapatnak, amely nem csak anyagilag nagy segítség, hanem mert ők mindig a lehető legjobb alapanyagokat keresik meg. Bár a támogató nem jelzett semmilyen nyomást, a csapatkapitány magában érzi a megfelelési kényszert, hogy jobb eredményeket kellene elérni, ami miatt a verseny egyre több stresszt jelent, viszont egyre kevesebb szórakozást. A hétköznapi munka, a versenyhelyzet és a szponzorok között tehát nem könnyű megtalálni az egyensúlyt.

A sör és a BBQ szimbiózisában

Ilyen jellegű nyomás nem érződik a Fehér Nyúl ötfős csapatán, akik a között van informatikus és pénzügyi szakember is. Az azonos nevű sörfőzdével pedig a csapatkapitány, Csepregi András az összekötő kapocs, hiszen ő mind az újhullámos sörfőző csapatnál, mind a BBQ teamnél alapító tag. A szinergiákat pedig értelemszerűen a sörutánpótlásban használják ki leginkább, de ugyancsak hasznos, hogy a főzde remek helyszínül szolgál a gyakorláshoz.

bbq-tallya-okt_0562.jpg

A csapatot egyébként kimondottan a versenyzés köti össze. A körülöttük látható példát nézve, pedig Csepregi András nem látja jellemzőnek, hogy a vendéglátással nem foglalkozó emberek álljanak ki versenyezni, ahogyan ők teszik. Az első versenyükön azonban látták, hogy ez az a hobbi, amit egyre komolyabban szeretnének venni. A versenyekre sem stresszelnek rá különösebben, inkább a hosszú ideig tartó együttlét, a közös iszogatások, beszélgetések, és a közös barbecue-zás, kísérletezgetés tetszik nekik benne.

Ha viszont komolyabb eredményeket szeretnének elérni a jövőben, akkor ők is látják az anyagi korlátokat, amelyre a megoldás a szponzoráció felerősítése lehet, amiben már manapság is a szerencsések közé tartoznak a főzde hozzájárulásaival és rendszeres sörtámogatással, amit szívesen megosztanak a versenytársaikkal is. Tállyán is kötelező elemként írják elő majd mindenkinek az egy-két versenyindító welcome-drinket a sátruknál.

Milyen esélyeink lehetnek?

Míg a magyar gasztronómia egyesek szerint pár évtizednyi, mások szerint akár évszázadnyi hátrányból is indulhat Nyugat-Európa szerencsésebb országaihoz képest, a BBQ tekintetében nincs szó ilyen lemaradásról, nálunk a hobbira költhető források és az elérhető alapanyagokat jelentik leginkább a korlátokat, a tudás kevésbé.

Nagy Iván szerint rengeteget köszönhetnek a Nyárspolgár BBQ-nak, amely a BBQ és a versenybarbecue terén mindent megtett azért, hogy ismeretekben ne legyen a magyar csapatoknak lemaradásuk. Nagy Iván is részt vett mind a Barktenders, mind a Bros Hog magyarországi oktatásán, így ezekből és persze az interneten és a könyvekben fellelhető információkból tanult a legtöbbet.

img_4371.jpg

Szerinte mi itt magyarok emiatt sokkal könnyebben érhettünk el erre a szintre, mint akik tíz évvel ezelőtt kezdték, és önerejükből kellett mindent kitapasztalniuk.

A magyar csapatok még csak egy éve kezdtek bele a versenyzésbe. Azoknak a nemzetközi csapatoknak, amelyek évek óta vendéglátóznak, és versenyeznek, persze nagy előnyük van. A Fehér Nyúl kapitánya szerint a KGB példája viszont azt mutatja, hogy lehet győzni is. Cepregi András úgy véli, bár az alapanyagok tekintetében lehetnek gyengébbek, de az évek során ott lehetünk a mezőny első harmadában. A versenyek és a gyakorlások után pedig lehet érezni, hogy a győzelemhez szükséges mozdulatok már egyre inkább benne vannak a csapat kezében.

A KGB kapitánya a versenyzésre készülő hazai csapatoknak azt ajánlaná, hogy mindenki vegyen részt minél több sütésen és oktatásom. Turanitz Gergő már a tállyai bajnoki címet is annak tudja be, hogy elment a Bunch of Swines oktatására. Amúgy pedig a saját vendéglátós munkái miatt így is süt hetente akár kétszer is, és eljár további tanfolyamokra is, így például elment Tuffy Stone tanfolyamára is, aki a világon egyedüliként háromszor is nyerte a Jack Danielst.

kgb_06.jpg

Ott hallotta, amint a a pitmaster megkérdezett egy olyan bírót, aki már száz versenybíráskodáson volt túl: hogyan látja mennyire javulnak a versenydobozok? Amire a tapasztalt bíró elmondta: nemhogy évről évre, de hónapról hónapra látványosan fejlődik az európai BBQ. Ebben a fokozódó versenybe szálltak tehát be a hazai csapatok, és kérdés, hogy tudják-e majd tartani a lépést.

KicsiZsó szerint a magyar csapatok egyik legnehezebb feladata, hogy alaposan kidolgozzák a versenyzés anyagi oldalát. Jövőre már javulhat a helyzet, ugyanis a környező országokban is egyre több helyen rendeznek versenyt, és így könnyebb lehet bevállalni akár 10 versenyt is, hiszen itt a környező közép-európai országokból is összejöhet 7-8 . Mindenesetre úgy látja, vannak olyan csapatok, akik professzionális megközelítésből versenyeznek és szinte nincs is anyagi korlátjuk. Az élcsapatok versenyzőinek ez az életük, és évi 20 versenyre járnak el, míg hét közben akár háromszor is sütnek. Ilyen szintre mi magyarok biztosan nem jutunk el egyhamar.

A tökéletesség nyomában

Mindenki a tökéletes ízt, állagot és külsőt keresi, amely a KCBS rendszerének köszönhetően azért sokkal tárgyszerűbb szempontokon alapszik, de azért még így is nagyon függ az egyes bírók megítélésétől. Rengeteg múlik tehát a szerencsén, mert ha egy szigorúbb bírói asztalhoz kerül a hús, akkor elúszik a jó eredmény.

bbq-arcok-kis_019.jpg

A KGB-nek van két bajnoki címük és voltak harmadikok is, de így is előfordult olyan, hogy a Nagy-Britanniában szervezett versenyen az utolsók között végeztek. A csapatkapitány szerint ebben az is közrejátszott, hogy ott mindent úgy kaptak a helyszínen, így nem a bejáratott felszerelésükkel vitték végig a versenyt, és ennyire még nem profik, hogy idegen szmókereken, idegen alapanyagokkal is bravúrt tudjanak végrehajtani.

A csirke esetében például másfajta sót használtak, amely erősebb volt, így a hatszázalékos sóoldat alaposan túlment. Fontos tapasztalat és nagy tanulság az is, hogy menet közben már ne változtass! Angliában pont menet közben találta ki a csapatkapitány, hogy arra a versenyre másképp fűszerez, és persze érkezett is a negatív visszajelzés a pontozáskor.

Bár szerinte a verseny nem is annyira az ízről szól, hanem az állagról, de a klasszikus ízesítéssel, a só-bors-füsttel már nem lehet igazán labdába rúgni, inkább az újhullámos, intenzív pirospaprika-alapú, barnacukros fűszerezés a nyerő.

Hódít a Hot & Fast

Nagy Iván a Suncitytől mostanában pedig egy új feltörekvő technikában látja a kitörési lehetőséget. Egy ideje már a Low & Slow helyett a barbecue hőtartományának felső határát (140-145°C) célzó Hot & Fast megközelítéssel kísérletezik, amellyel mostanában az Egyesült Államokban sorra nyernek komoly címeket a sztárcsapatok, de a hagyományos BBQ hívei erősen elutasítják.

dsc03684_1.jpg

Ezzel a technikával sikerült az Egyesült Államokban azt a hatalmas fegyvertényt elérnie a Bunch of Swines nevű brit csapatnak, hogy idén szeptemberben egyedüli európaiként megnyerték a Royalt, azaz a 39th American Royal World Series of Barbecue meghívásos versenyt Kansas Cityben, amely hagyományosan a legnagyobb. A méretét jelzi, hogy idén több mint 160 csapat indult a meghívásos részén, míg a nyílt bajnokságon 467.

Nagy Iván számára a technikában nem is az a szimpatikus, hogy jóval hamarabb el lehet készíteni a fogásokat, hanem ő úgy érzi, hogy így a húsok eredeti ízéből több marad meg a végeredményben.

Itt azért már vannak stratégiai nézetkülönbségek: a Nyárspolgár BBQ csapata a 110-115°C-on, 12-13 órán át sütött sertéslapockára esküszik.

Csak egy dolgon szabad változtatni

Fehér Nyúl kapitánya Csepregi András a megfelelő ízek, állagok tekintetében még tapogatóznak, hogy milyen is lehet az igazán jó fogás. A kezdeti húsaikhoz képest igen keveset változtattak, mert pont azt szeretnék látni, hogy ugyanolyan fogásokra, hol milyen pontot adnak. Ehhez pedig szükség van egyfajta sztenderdizált műveletsorra és egységes alapanyagra is, amit javarészt sikerül is teljesíteni. A taktikájuk szerint ezután, pedig mindig csak egy dolgot szabad változtatni, hogy tudják, hogy miben javíthatnak. Ha ugyanis túl sok tényezőn változtatnak, akkor nem fogják tudni, hogy mi az, ami a javulást vagy a romlást hozta.

Mindenkit inspirál a másik győzelme

Bár az élet sok területén a széthúzás jellemzi a magyar kis közösségeket, a nemzetközi versenyzés és a magyar csapatok terén ez messze nincs így. Aki követi a közösségi oldalakon a versenycsapatokat, láthatja, hogy valóban tudnak örülni a másik sikerének, és emiatt az összetartó erő miatt is érdemes lehet tovább folytatni.

kgb_03.jpg

Nagy Iván szerint időnként még együtt is rendelnek fűszereket, szószokat, és megosztják egymással a tapasztalatokat, mindemellett persze mindenki megtart magának kis titkokat is. Végső soron pedig mindenkinek az a célja, hogy az Európai mezőnynek megmutassák, hogy egy magyar csapat is ott lehet Európa élmezőnyében. Ha valaki dobogóra áll, az ugyanis szerinte mindenkit inspirál. Idén Tállyán pedig azért szurkolhatunk, hogy ismét egy magyar csapat lehessen a Grand Champion, és esetleg mások is kedvet kapjanak a versenyzésre.

Rapszodikus eredmények 2018-ban

Az idei versenyévben az összes, különféle külföldi versenyeken rajthoz állt magyar csapat eredményei ingadoztak. A Nyárspolgár BBQ gondolatai ezzel kapcsolatban:

  • Az európai verseny-barbecue rengeteget fejlődött az elmúlt 2 év során. Az általános színvonal jóval magasabb lett, így a KCBS-versenyek is jóval kiélezettebbé váltak. A versenyterületeket körbejárva, szinte a csapatok mindegyike profin, nagyon erős set-uppal állt fel. Egyre kisebb hányad jött úgymond bulizni, a többség komoly eredményt szeretett volna elérni.
  • A középmezőny a magyar csapatok esetében realitás. Másfél év alatt voltunk 7 versenyen, a Dragon, BBQ+, Miss Piggy’s, stb. évi 20 versenyre megy, és 5-6 éve űzik a műfajt. Senki nem gondolhatja, hogy ezt egy lépésben meg tudjuk majd előzni.
  • Nagyon nehéz azt megfejteni, ízben mi a helyes út, hiszen 2 kategóriában is ízben 9-esek mellé kaptunk 7-eseket, azaz volt, akinek nagyon tetszett, volt, akinek kevésbé. Pedig ízben úgymond megadtuk magunkat, amerikai rubokkal szószokkal dolgozunk, előzetesen feltételezve, hogy a német-holland régióban jóval inkább ezt preferálja a zsűri.
  • Alapanyag: örök probléma, de ezzel egyébként a nyugat-európai csapatok is így vannak. A 4 kategória alapanyagából eddig csak a Pork-ra van megnyugtató, stabil forrásunk (mangalica).

img_e6527.JPG

A külföldön/ szerte Európában versenyző magyar csapatok eredményei:

Adatgyűjtésünkben külön kiemeltük a bajnoki címeket, amelyekre a csapat nevében is büszkék lehetünk. Megadtuk az adott csapat helyezéseit is a versenyben indultak számával együtt. Összegyűjtöttük milyen trófeát nyertek az egyes csapatok, illetve a walkok (1-5 helyezés) és callok (5-10 helyezés) számát is összesítettük. A csapatokat névsor szerint szerepelnek. Amelyik csapatok regisztráltak a Team of the Year versenyben, ott a ranglistás helyezésüket is megadtuk.

BBQNIVERSITY (2016)

  • Összesített: 20/22

Bodrog Smoker

  • Champion: Sepsiszentgyörgy, Transylvanian BBQ Festival (nem hivatalos, KCBS-demóverseny)

bodrog_02.JPG

  • Összesített: 14/40, 16/17, 7/15, 16/21, 17/19
  • Walk: 1
  • Call: 4

Dunakanyar BBQ

dunakanyar_03.jpg

  • Összesített: 33/40, 8/24,
  • Trófea: 1 ezüst, 1 bronz

dunakanyar_04.jpg

  • Call: 2

Fehér Nyúl (61/152 a 2018-as európai ranglistán)

37265101_1765712653494086_4913763669789114368_n.jpg

  • Összesített: 18/40, 16/17, 4/15, 6/21, 46/73
  • Trófea: 1 ezüst, 2 bronz
  • Call: 3

Fulac BBQ, szlovákiai magyar csapat (126/154 a 2018-as európai ranglistán)

bbq-tallya-okt_0494.jpg

  • Összesített: 23/40, 6/15, 13/17
  • Walk: 4
  • Call: 2

KGB/ Katka-Gergő BBQ (38/152 a 2018-as európai ranglistán)

  • Grand Champion - Tállya BBQ Fesztivál
  • Grand Champion – 2nd Meat Smoke and Beer BBQ Competition Wels 2018
  • Összesített: 1/40, 3/17, 1/17, 22/24, 32/34, 11/21
  • Trófea: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz,
  • Walk: 4
  • Call: 6

A KGB jelenleg a legeredményesebb magyar barbecue-versenycsapat, a 2018-as Jack Daniel's Világbajnokság magyar indulója!

kgb_04.jpg

Közel a tűzhöz

  • Összesített: 20/20, 13/25, 26/40
  • Call: 3

SUNCITY BBQ SZEGED (55/152 a 2018-as európai ranglistán)

  • Reserve Grand Champion – Vienna BBQ Days

img_4739.JPG

  • Összesített:  17/40, 2/15, 8/21, 36/73

suncity_01.jpg

  • Trófea: 2 arany, 1 bronz
  • Walk: 1
  • Call: 4

Nyárspolgár BBQ (71/152 a 2018-as európai ranglistán)

  • Összesített: 4/28, 7/20, 5/25, 20/30, 13/15, 12/21, 38/73

nyarspolgar_01.JPG

  • Trófea: 1 arany, 1 bronz
  • Walk: 4

nyarspolgar_02.jpg

  • Call: 6

Folytatása következik.

A verseny-barbecue-zást bemutató cikksorozatunk első része itt olvasható:

dsc03745.jpg

A verseny-barbecue-zást bemutató cikksorozatunk harmadik része itt olvasható:

tallya_02_1.jpg

 

Címkék: verseny Tállya emberek helyszínek KCBS

A bejegyzés trackback címe:

https://nyarspolgar.hu/api/trackback/id/tr5414286149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása