Ketjap (indonéz alapmártás)
A ketjap egy szójaszósz-alapú édes és fűszeres indonéz mártás, amely Hollandiában is népszerű grill-alapanyag.
Fűszerezése visszafogott, mégis komplex, tipikusan távol-keleti jellegű. Marinádként, BBQ-szósz készítéséhez, stb. használható.
Különféle változatai léteznek (manis, kental, sedang) Budapesten ázsiai és gourmet-boltokban is könnyen beszerezhető. Kacsával, sertéssel kiváló! Kacsareceptünk ketjap kental alapú marináddal itt.
Címkék: fűszerek szószok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
csigafrédi 2014.04.02. 14:59:44
Ti hogy csináljátok a bbq szószotokat?
Mivel kenitek, spriccelitek be a húsokat.
Oldalast például úgy csinálom a 3-2-1 metódus alapján, hogy a fóliába tekerés előtt almalével megspriccelem, és csomagoláskor öntök is egy kicsit a csomagba is. kicsomagolás után jöhet a bbq szószal történő kenegetés. Nem sokszor kenem át, mert nem szeretem nyitogatni.