Nyárspolgár BBQ

Utolsó kommentek:

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2021.01.12. 10:49:54

@na__most__akkor: Szia, köszönjük az észrevételt. Az x-megjegyzéssel feltételezhető, hogy szponzorált tartalomra utalsz.
French rack: bárányhús-előkészítési forma, well-done: hússütés készültségi fok, mindkettő konyhai szakszó.
Jaccard húspuhító, uccho suneli, GN-edény: általános eszközök, nem márkák, a húspuhító és a GN-edény a legtöbb konyhában jelen van, mint termék.
ProQ, D-Oven: valóban márkák, de gondolom egy fotós blogban is leírható, milyen géppel kattintottak, vagy egy horgászblogban is, milyen bottal fogták ki a halat.
Direkt kerültük a sütőfotókat, egyetlen átlinkelés nem volt. Véleményünk szerint, ha van poszt, ami távol áll a szponzorált tartalomtól, akkor ez pont az. Egy ételkreáció puritán bemutatása volt, semmi több.
A szponzorált tartalmakkal kapcsolatos hozzáállásunkról további információ itt: nyarspolgar.hu/2019/11/29/szponzoralt_tartalmak

Bejegyzés: Bárányflódni

na__most__akkor 2021.01.12. 04:25:52

french racks
jaccard húspuhítóval
uccho sunelivel
egy GN-edény aljába
D-Ovenben lógatva, vagy indirekt módon beállított ProQ töltényszmókerben
well-done-ra sütjük

Értem.
Csak az (x) maradt le az elejéről. Vagy a végéről...

Bejegyzés: Bárányflódni

Digitális Dzsihád 2020.12.12. 21:24:04

Izé... Biztos az én gépemmel van a hiba, de a böngészőmben valamiért nem látszik az a magyarázó-ablak, amiben széljegyzetszerűen leírják, hogy mi a rosseb az a "tajine"?

Bejegyzés: Örömfőzés mobiltűzhelyen

Boar... 2020.12.12. 21:21:21

@Yamaha FJR1300: Igen, pl. a szerző...
De ez legyen az Ő baja...

Bejegyzés: Örömfőzés mobiltűzhelyen

Yamaha FJR1300 2020.12.12. 20:55:18

@Boar...: igeeeen,és vannak akik nem tudnak halászlét főzni.se.

Bejegyzés: Örömfőzés mobiltűzhelyen

degeco 2020.12.12. 20:41:51

Ez a szakács szabadsága duma mekkora f@szság!
Elvette a kedvem, hogy végig olvassam a cikket

Bejegyzés: Örömfőzés mobiltűzhelyen

Boar... 2020.12.12. 19:58:13

A halászlénél az arányok kissé elcsúsztak. Egy kiló halhoz egy liter víz, egy fej hagyma és egy evőkanál paprika. De vannak, akik csak hét deci vizet számolnak hozzá.

Bejegyzés: Örömfőzés mobiltűzhelyen

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2020.11.27. 05:13:26

Töltött paprika főzésnél nem egyszer jutott eszembe, hogy tulajdonképpen egész jó ez így paradicsommártás nélkül is. Csak még sosem léptem meg, hogy a mártást némi támogató levesre, zöldfűszerre és némi ecetre, vagy citromlére cseréljem. Most már ideje lesz meglépni.

Bejegyzés: A legnépszerűbb üzbég levesek

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2020.11.27. 05:01:01

Mi valahogy elhagytuk ezt a pásztornép dolgot, pedig az írott és tárgyi emlékek alapján pásztornépek lennénk - még a huszadik század jó részében is. A bárány bekerült a luxuscikk skatulyába, a birka pedig megkapta a "fujj, büdös a húsa, faggyús" bélyeget. Az első nem luxuscikk, ha normális marhalábszárral mérjük össze a báránycsülköt, vagy éppen a nyakat, ami szerintem a csülök mellett a legjobb része a báránynak. A birka meg nem büdös, ha nem használjuk fel az összes faggyút, ami rajta van. Hiszen a disznókarajt sem a teljes hátszalonnával rántjuk ki. Igazságot a juhoknak!

Bejegyzés: A legnépszerűbb üzbég levesek

NemNick 2020.11.26. 23:31:03

Ez tök jó volt, köszi!

Bejegyzés: A legnépszerűbb üzbég levesek

Pötyögtetek 2020.06.01. 20:45:26

Végre megtaláltam tisztességesen leírva!
Egyébként... amint már valaki említette. A régi klasszikus parasztkonyhát kellene csak szemügyre venni. Nem kell hasraesni a jenki divatozásoktól, tudjuk, jól hogy mindig mindenben megalomán majmok.

Bejegyzés: Barbecue és Grill definíciók

baowah · http://baowah.blog.hu 2020.04.21. 13:13:50

Ó, ez most beütött, azonnal kell egy harcsafej. Vagy kettő.

Bejegyzés: Harcsapofa variációk

Sólyom Tomi 2020.01.03. 14:55:30

@Márkaséf: Hoppá-hoppá! Figyelmesebben kell Auchanba meg piacra járnom! Mea culpa!

Bejegyzés: Újévi malacsült lencsével

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2020.01.03. 09:34:59

@Sólyom Tomi: A fácánt a leveshez az Auchanban vettük, a vaddisznózsírt is. A mangalicaoldalast a Lehel piacon, tehát ilyen értelemben semmi extra nem történt.

Bejegyzés: Újévi malacsült lencsével

Sólyom Tomi 2020.01.03. 09:21:03

Remek, én is csinálok ilyet! Megyek is a spejzba a füstölt mangalicáért meg vaddisznózsírért, és alá is rottyantok a tegnapi fácánlevesnek!

Bejegyzés: Újévi malacsült lencsével

FeketeD 2019.12.14. 09:50:35

@Márkaséf: Hello,

Megy bele hagyma igen, hüvelyes paprikát pedig izlés szerint csak és max 1-2 paradicsom az edény méretőtl függően. Nekem a bab nem megy szét 4 óra főzés utána se, pedig áztatva van előző este,d persze ez a babtól is függ.

Bejegyzés: A sokác bab felfedezése

Horváth Balázs NYP 2019.12.13. 10:04:02

@CCnick: Ezt a következtetést szerintem így túlzás ebből levonni, mert az alapanyagok esetében a minőség is lényeges szempont, és persze vannak bizonyos tulajdonságok, amire szükség van ahhoz, hogy a végeredmény pizza legyen. A nápolyi pizza esetén a nullás, duplanullás liszteket írnak elő. Mindemellett ma már a kortárs pizzamesterek ettől elrugaszkodtak, és tartalmasabb lisztet választanak. Ugyanilyen terület az élesztő és a kovász is. Ma már mindkettő elfogadott. Azt pedig el lehet mondani, hogy a hosszan kelesztett kovász komplexebb ízeket eredményez. Végső soron nem egy út létezik. Sokféle megoldás jöhet szóba, amelyeket tudatosan alkalmazva, remek pizzákat lehet készíteni. Ezek alkalmazásához szakmai ismeret, kísérletezés és gyakorlat szükséges.

Bejegyzés: Nápolyi stílusú fatüzeléses pizza
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása